Niet grappig…

Ik ben hier misschien een beetje te laat mee, maar dat zal mij er niet van weerhouden om mijn mening te geven over het akkefietje bij Radio539. Radio-dj Frank Dane liet gewoon toe dat een streaker de studio binnenliep tijdens een optreden van Maan. WTF?? Dat doe je toch niet! Het meisje is maar 20 jaar oud en kwam naar Radio538 om een serieus optreden te geven. Zodra zij de streaker, inclusief dat wat hij daar beneden heeft hangen, rare bewegingen zag maken, barste ze uit in tranen. Nou, ik zou precies hetzelfde doen en daarna zou ik ook nog eens heel erg pissed zijn. Waarom? Nou dat kan ik haarfijn uitleggen. Ik ben opgegroeid in een familie waar er naar een ander kanaal gezapt werd zodra er maar een zoen of borst in beeld was. Tegelijkertijd liep iedereen zijn hoofd helemaal rood aan. Met andere woorden: niet iedereen is opgevoed met het idee dat naaktheid (en seks) de normaalste zaak van de wereld is en mocht je opeens tijdens je zangoptreden een naakte man voorbij zien huppelen, je gewoon heel hard moet lachen. Nee!

Er mag waar dan ook ter wereld nooit ervan uitgegaan worden dat we allemaal op eenzelfde level liggen op dit gebied. Ik bedoel, ik heb soms zelfs moeite met het geven van een knuffel. Je zou toch denken dat de radiozender in de tijd van #metoo hier nog eens 100 keer over na zou denken, voordat ze zo een idioot de studio binnen laten. Deze radio-dj EN Radio538 hebben een ‘grap’ uitgehaald en hadden in hun  persoonlijke beleving een hele andere reactie verwacht. Helaas voor hun heeft dit in mijn ogen heel verkeerd uitgepakt. Ik luister vaak naar de radio en ik lig dan ook heel vaak dubbel om de grappen die er worden gemaakt, maar dit kan echt niet. Wat er bij mij bovendien niet in komt, is dat de radiozender niet zelf kan bedenken waar zij hier eventjes de mist in zijn gegaan, maar dat de zangeres dit zelf moet komen uitleggen! Nu is Maan, volgens mij, een hele lieve meid die dan ook heel netjes kwam uitleggen waarom zij zo reageerde. Ik had toch echt gezegd: go to hell (loop naar de maan is hier niet zo gepast).

Maar goed, laten we ook hieruit een wijze les halen. Mensen verschillen van elkaar. Ook al woon je in hetzelfde land, we hebben allemaal andere denkwijzen, gewoonten en meningen ontwikkeld. Om deze reden mogen we, als het aan mij ligt, niet zomaar van dingen uitgaan. Zelf probeer ik dit zo min mogelijk te doen en dit is gewoon heel lastig. Vooral omdat ik dus mijn eigen manier van denken heb. Mezelf verplaatsen in een ander wordt daardoor minder makkelijk, maar je kan wel altijd op een bewuste manier bij jezelf nagaan of het redelijk is wat je zegt of doet. Ik hoop dat de actie van Radio 538 zal helpen om mensen voorzichtiger te laten worden in de manier waarop zij omgaan met de personen om ons heen. Helaas denkt dumpert er niet zo over en gaan zij hier keihard tegenin, maar dat is dumpert en dat onderwerp bewaar ik wel voor een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *